Hoeve De Blekerij

Historiek

Met trots stellen wij onze 19e eeuwse hoeve voor die we gedurende de voorbije jaren met zorg en behoud van de authentieke elementen en bouwmaterialen gerenoveerd hebben.

In het landboek van Pittem werd in 1761 Hoeve de Blekerij al vermeld. Het was een hoeve waar op het weiland de Kortijkse lijnwaadfabrikanten hun afgewerkte produkten te bleken legden. Vandaar de naam.

In 1850 werd de oude hoeve afgebroken en herbouwd. De schuur die nu gedeeltelijk dienst doet als feestzaal werd eerst gebouwd. In 1853 volgde de woning. De stenen werden ter plaatse gebakken.

De schuur heeft door de jaren heen verschillende bestemmingen gehad. Van varkensstal met hooizolder tot smidse en witloofschuur. 

In 2007 werd het gebouw volledig gestript en werd het omgevormd tot wat het nu is. Enkel de dikke stenen muren, het eikenhouten dakgebinte en de boomse pannen werden behouden. Deze elementen geven de hoeve de charmante, authentieke uitstraling. Dit, in combinatie met modern comfort en een prachtig aangelegde tuin, zorgen voor de perfecte feestlocatie.